Yoğurt Peynir Tüketimi

Yoğurt



Yukarıdan beri sütle ilgili izahlarımız, sütün süt olarak tüketiminin sakıncalarına dairdi. Dolayısıyla artık yapılacak şey; sütü süt olarak tüketmekten ziyade, onu bir tür mayalama işleminden geçirerek sindirime hazır gıdalara dönüştürmektir.





Yoğurt, bu mayalama işleminin en faydalılarındandır. Elbette piyasada günlerce beklediği halde ekşimeyen, bozulmayan katkılı yoğurtlardan söz etmiyorum. Hakiki yoğun. gerçek maya ile mayalanan ve içinde hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeyen yoğurttur.



En iyi yoğurt evde doğal maya ile hazırlanan yoğurttur. Yoğurt yüksek bir antioksidandır. Esasında uzun yaşamış tüm insanların -başkaca yedikleri farklı farklı şeyler olsa da temel tek müşterekleri, yoğurttur. Salatalıkla yenilen yoğurt (yani cacık) yüksek ateşi düşür ve vücut ısısını doğal ölçüsüne getirir.



Yoğurt soğan ile birlikte yenilirse iyi bir enfeksiyon gidericisidir. Özellikle soğuk algınlığının hemen başlangıcında. soğanı havanda ezip yoğurda karıştırıp yemek, soğuk algınlığını gidermeye iyi bir çaredir. Yoğurt suyu, kanı ve karaciğeri temizler. Dalaktaki tıkanıklıkları ve böbrek taşlarını eritmeye yardımcı olur. Yoğurt suyu aç karınla bir süre içilmeye devam edilirse, özellikle antibiyotiklerin kullanımından sonra barsaklarda meydana gelen tahribi tamir eder. Yoğurt suyu ile birlikte sarımsak dişleri de yutulmaya devam edilirse süreç dak da kısalır ...



Peynir



Peynir süt ürünleri içinde sütten sonra hazmı en zor olandır. Sütün suyunun ayrıştırılmasıyla elde edildiği için hazmı ağırdır. O yüzden peynirin tüketileceği sofrada mutlaka yeşillik bulunmalı. Domates, salatalık ve yeşil yapraklı sebzelerle birlikte yenilirse hazmı bir parça kolaylaşır. Peynirin fazla tüketilmesi de tıpkı süt gibi balgam ve kireçlenmeye yol açar. En yararlı peynir keçi ve koyun peyniridir.



Peynir, süt ve süt ürünlerinin yüksek oranda zarar verdiği insanlar, kan grubu Sıfır olanlardır. Sıfır grubunda olanların peynir ve süt ürünlerinden uzak durmaları, sağlık açısından iyidir. Sıfır grubu insanlar illa da peynir yiyeceklerse kütlü peyniri tercih etmelidirler. Ya da peyniri yeşil yapraklı sebzelerle tüketsinler. Haftada en fazla 2, bilemedin 3 kere ve 50-60 gram miktarında peynir tüketebilirler. Fazlası onlara zarar verir.



Sıfır grubu insanlarda da süt ve peynirin çok tüketilmesi faydadan çok zarardır. B gruplarında yanlış tüketilen peynir ve süt ürünleri, zaman içerisinde beyin damarlarında daralmaya neden olabilmektedir. "Sikloroz" denilen beyin damarları daralması, alzaymırdan parkinsona hatta MS' e kadar uzanan hastalıklara neden olur.